Хърватската петролна компания ИНА съобщи, че следобед е забелязан разлив на

...
Хърватската петролна компания ИНА съобщи, че следобед е забелязан разлив на
Коментари Харесай

Разлив на нефт край Загреб

Хърватската петролна компания ИНА заяви, че следобяд е забелязан разлив на петрол от водопровод край столицата Загреб, предаде хърватската национална телевизия ХРТ. Според информация от компанията разливът е към четири кубични метра, течът е спрян незабавно, а обстановката е под надзор.

„ Следобед е видян теч на петрол от колекторния водопровод, който свързва петролното находище Йежево със събирателната станция. Това е провокирало събиране на четири кубични метра петрол край находището. ИНА веднага е прекъснала потока през тръбопровода, с цел да се предотврати по-нататъшното приключване “, написа в известието на ИНА.

Компанията означи, че е съобщила за случая на съответните служби и е стартирано разчистване и обезопасяване на терена, както и на мястото на теча. Поставени са абсорбиращи загради.

„ Ситуацията е под надзор, а почистването и обезопасяването се прави предвид на разпоредбите за отбрана на околната среда. Инцидентът не е имал въздействие върху здравето на хората “, написа още в известието на ИНА.

Държавният инспекторат, който е получил информацията за теча на петрол, сега прави инспекция на място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР